Ενεργειακό τζάκι

Ενεργειακό τζάκι

tzaki

Υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσετε το απλό, παραδοσιακό τζάκι!

Η τοποθέτηση μιας κασέτας-εστίας στο τζάκι, δηλαδή μιας ειδικής εστίας κλειστού τύπου μετατρέπει το απλό τζάκι σε ενεργειακό εξασφαλίζοντας ασφάλεια, μεγάλη θερμαντική απόδοση, ελάχιστη κατανάλωση ξύλων. Η αναβάθμιση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να δώσει λύσεις σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα και να εγγυηθεί τη γρήγορη, καθαρή και σωστή λειτουργία του αναβαθμισμένου τζακιού σας. Με εστία κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από μαντέμι και χάλυβα, διαθέτει πόρτα με τζάμι που κλείνει αεροστεγώς εξασφαλίζοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο των φαινομένων που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα δε μας στερεί τίποτα από τις απολαύσεις του τζακιού, όπως η θεά της φωτιάς, το ψήσιμο, το ‘παιχνίδι’ με τη φωτιά κ.λπ.

Η ενεργειακή εστία μπορεί να λειτουργήσει και με ανοιχτή την πόρτα της. Όταν όμως λειτουργεί με κλειστή πόρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Ελεγχόμενη καύση, αφού διαθέτει θυρίδα ρυθμιζόμενη για την εισαγωγή του αέρα της καύσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε και ελέγχουμε την ένταση καύσης του τζακιού, να καίει όσο χρειαζόμαστε εμείς.
  2. Με κλειστή πόρτα ο αναρροφούμενος αέρας από τα 46,7 κυβικά/ώρα/ κιλό ξύλων περιορίζεται στα 8
  3. Περιορίζεται στο ελάχιστο η ένταση του ρεύματος του αέρα μέσα από το σπίτι προς τα έξω, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μέσα στην εστία υψηλή θερμοκρασία, η οποία συντελεί στην ολοκληρωμένη καύση του ξύλου
  4. Ο βαθμός εκμετάλλευσης της ενέργειας από την καύση του ξύλου ξεπερνά το 70% και εξασφαλίζει υψηλή θερμική απόδοση και μεγάλη οικονομία στα καύσιμα

Το τζάκι μπορεί να συμμετέχει συμπληρωματικά στην κεντρική θέρμανση του σπιτιού μας, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν αποκλειστική μορφή θέρμανσης. Επίσης κατά τη λειτουργία του τζακιού με κλειστή την πόρτα της εστίας, εξασφαλίζουμε προστασία, καθαριότητα και μεγάλη διάρκεια καύσης που μπορεί να ξεπερνά τις 10 ώρες.

Τζάκια που λειτουργούν με φυσικό αέριο, με υγραέριο ή με ηλεκτρικό ρεύμα.

Η συσκευή "καυσόξυλων αερίου" για τζάκια αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα τεχνολογίας για την Ελληνική αγορά. Λειτουργεί με υγραέριο ή φυσικό αέριο. Επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή εξωτερικής επένδυσης του τζακιού και την τοποθέτηση του σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού αφού προσαρμόζεται σε όλα τα είδη τζακιού και δεν χρειάζεται καμινάδα.

Με το ίδιο σκεπτικό τα ηλεκτρικά τζάκια που λειτουργούν με ηλεκτρική αντίσταση επιτρέπουν την ρύθμιση της έντασης της "φλόγας" και χαρίζουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.