Με μια πράσινη ανακαίνιση στο σπίτι σας, εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα!

Με μια πράσινη ανακαίνιση στο σπίτι σας, εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα!

Η ανακαίνιση μια κατοικίας μπορεί να επιδοτηθεί με κονδύλια από ΕΣΠΑ και άλλους τρόπους. Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά για ποιες περιπτώσεις μπορεί να επιδοτηθεί η ανακαίνιση μια κατοικίας, τα βήματα-διαδικασία και πως μπορεί να γίνει αυτό. Δείτε με ποιους τρόπους μπορούμε να επιδοτηθούμε για την ανακαίνιση του σπιτιού μας.
Όσο περνούν τα χρόνια τα σπίτια θέλουν ανακαίνιση. Καλά όλα αυτά αλλά πως γίνεται να επιδοτηθεί το δικό μου σπίτι;

Οι τρόποι για να πετύχουμε ανακαίνιση με επιδότηση όπως ισχύουν σήμερα είναι οι εξής:
 
1.    Ένταξη στο πρόγραμμα Eξ’οικονομω Kατ‘οικον για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενεργειακής αναβάθμισης.
2.    Επιδότηση εγκατάστασης φυσικού αεριού.
3.    Ενεργειακή αναβάθμιση και έκπτωση του προστίμου από τακτοποιήσεις για κτίσματα.


Ανακαίνιση και πρόγραμμα Εξoικονομώ Κατ’ οικον.
Το πρόγραμμα επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες. Δηλαδή ένα διαμέρισμα – κατοικία μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι και 70% για εργασίες που αφορούν την θερμομόνωση, την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, την αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης καθώς και την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα.
Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση ενεργειακή αναβάθμιση μόνο σε κατοικίες με ποσοστά 70%, 35% και 15% ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του ιδιοκτήτη και μέχρι ενός συνολικού ποσού που φτάνει τα 15,000€

anakainisi

Επιδότηση για εγκατάσταση φυσικού αεριού.
Το φυσικό αέριο κάνει αρκετές πρόσφορες που επιδοτούν τα τέλη σύνδεσης στις μονοκατοικίες πολυκατοικίες για κεντρική θέρμανση αλλά και ατομική θέρμανση επιδοτούνται τα τέλη σύνδεσης και δίνονται προνομιακοί ορού για αποπληρωμή της εγκαταστάσεις. Τα τελευταία νέα όμως που και εξαγγελθήκαν από το υπουργείο και αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα είναι ότι θα επιδοτηθεί η μετατροπή σε φυσικό αέριο μέχρι και 60%.
 
Ενεργειακή αναβάθμιση και έκπτωση 50% στο πρόστιμο περί αυθαιρέτων.
Δίνεται η δυνατότητα απομείωσης του προστίμου που έχει προκύψει από τον νόμο περί αυθαιρέτων εάν γίνει στατική η ενεργειακή ανακίνηση του ακινήτου.
Παράδειγμα έστω ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου έχει να καταβάλει πρόστιμο 10,000€ για τις οποιεσδήποτε παραβάσεις που είχαν καταγραφεί και μετά την υπαγωγή του στο νόμο περί αυθαιρέτων. Τώρα έχει την δυνατότητα να αναβάθμισει ενεργειακά το ακίνητο κατ’ ελάχιστον μια ενεργειακή κατηγορία και να έχει έκπτωση στο πρόστιμο. Δηλαδή αν βάλει για παράδειγμα ένα ατομικό λέβητα φυσικού αερίου και έναν ηλιακό θερμοσίφωνα και μια τέντα τότε είναι σαν να μην πληρώνει καθόλου για την εγκατάσταση μιας και αυτή θα εκπίπτει εξολοκλήρου από το πρόστιμο. Οι εργασίες πιστοποιούνται από ενεργειακό επιθεωρητή με την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Αντίστοιχα μπορούν να γίνουν εργασίες στατικής ενίσχυσης σε κατοικίες όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Παραπάνω δώσαμε κάποιες ιδέες και τρόπους έτσι ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια ανακαίνιση με επιδότηση στο σπίτι σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και μεγαλύτερη επεξήγηση των διαδικασιών καλέστε μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα σας.